Министар Весић у посети општини Кучево

IMG20231103153756
Facebook

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић посетио је општину Кучево. На путу који се још увек ради (Петровац-Кучево) сачекао га је председник Привременог органа др Рајичић са сарадницима а потом су се упутили до Дубоке где су обишли радове на путу Дубока-Раденка. Иако је било кишовито и ветровито, у центру насеља сачекао их је велики број становника овог дела општине који нису крили своје задивољство урађеним. Након тога за министра је приређен краћи културно-уметнички програм.

Министар је између осталог рекао:

– Ако Србија стане и ако не наставимо овим путем, нећемо моћи поново да ухватимо замајац развоја – рекао је Весић који је током посете Кучеву, између осталог, обишао радове на путном правцу Петровац на Млави-Кучево.Осим тога, у Кучеву се реконструише и пут Дубока-Раденка на шта су мештани чекали деценијама, а министар Весић подсећа да је тај пут рађен 80-их година прошлог века и истиче да је веома поносан јер је сређен тако да неће морати да се ради сигурно 20-ак година.

Навео је да на територији Кучева има још места до којих треба да се ради путна инфраструктура, али да се никада више није радило зато што држава има новца да ради не само аутопутеве, брзе саобраћајнице и пруге већ и локалне путеве који значе живот људима.

Навео је да се, осим путева, у Кучеву и Раброву ради канализација и да ће тако бити и у другим насељеним местима јер се тако, решавањем једног по једног проблема, сваки део наше земље – Ми смо захваљујући председнику Вучићу у овом хаосу који влада у свету, ратовима у Украјини и Изреалу, успели да сачувамо стабилност и да не водимо туђе ратове, што је био случај током историје, и да самим тим развијамо нашу земљу јер онолико колико је земља економски јака, толико она може да брани своје интересе – рекао је Весић и додао да само земља која има јаку привреду може да брани Србе било где да живе..

Loading