Основна школа у Кучеву прославила 193. рођендан!

IMG_2212
Facebook

Свечаном академијом и уручивањем пригодних награда ученицима и запосленим, школа у Кучеву је прославила свој 193. рођендан. Прослави су присуствовали уз многобројне друге званице из јавног, културног и политичког живота, председник Привременог органа општине  др Иван Рајичић и чланови Ненад Микић, Бранко М. Кецман, и Сања Вукојевић.

Обраћајући се присутнима, у свом поздравном говору, директора школе, Топлица Стојадиновић је између осталог рекао :

Основна школа „Угрин Бранковић“ је једна од најстаријих основних школа у Републици Србији. За 193 године постојања, кроз школу је прошао велики број ученика који су касније својим каријерама у различитим делатностима осветлали образ ове установе и учинили нас поносним не само зато што смо изнедрили бројне лекаре, инжењере, професоре, већ првенствено добре људе и домаћине.

Поносни смо и на наше садашње ученике који су у претходној 2022/2023. години  постигли значајне резултате на такмичењима које организује Министарство просвете, из разних области науке на општинском и окружном нивоу заузимајући прва три места у пласману. Можемо се похвалити и одличним спортистима, кошаркашицама и
фудбалерима, као и џудистима. Честитамо свима од срца на успесима и желимо им да и у новој школској години наставе да нижу одличне резултате.

У протеклом периоду реализовано је више пројеката у сарадњи са Скупштином Општином Кучево, Школском управом Пожаревац и Министарством просвете. Урађена је нова ограда у централној школи,у подручним одељењима у Нересници и Церемошњи су одрађене надстрешнице на школским кухињима, а завршен је и пројекат приступне рампе и платформе за дeцу са инвалидитетом у централној школи. Захваљујући сарадњи са пунионицом воде ,,Роса Хомоље“ и Траг фондацијом, реконструисана је ограда у подручном одељењу школе у Нересници.

Школа је поводом прославе свог 193. рођендана организовала литерарни конкурс на тему ,,Мојој школи је рођендан“ и ликовни конкурс на тему ,,193. рођендан моје школе“. Прва места биће награђена пригодним наградама.

Ученици млађих разреда – најбољи ликовни радови:

  1. местоАндреа Милетић 2/2
  2. место Никола Жатић 3/2
  3. место Калина Кржановић 4/2

Најбољи ликовни радови старијих разреда:

  1. место Теодора Јовановић
  2. место Хелена Тодоровић
  3. место Богдан Матушић

Аутори најбољих литерарних радова су:

  1. местоНовак Кокорић 5/1
  2. место Наташа Никић 6/2
  3. место Мија Милосављевић 6/2

Јубиларне награде

У овој школској години право на јубиларну награду стекло је 10 радника. Наши јубиларци су:

  • 40 година – Натица Лазић
  • 35 година – Драгана Симић
  • 30 година – Блажица Паскаревић
  • 20 година – Биљана Нешић
  • 20 година –Сузана Анђелковић
  • 20 година –Бојан Стефановић
  • 20 година – Невенка Рајић
  • 10 година – Жаклина Трајиловић
  • 10 година –Марина Матић
  • 10 година – Марина Булутић

 

Loading