Биоскопске пројекције Центра за културу „Драган Кецман“ у недељу 05. новембра

цртани за билборд-page-001
Facebook

Овог викенда у недељу 05. новембра у биоскопу Центра за културу „Драган Кецман“ Кучево, можете погледати пројекцију два филма.

Синхронизовани филм за децу – „Детектив Цврле и Златна кошница“ биће приказан од 17 часова. Цена улазнице 350 динара.

САДРЖАЈ: У бајковитом градићу смештеном између језера и шуме, Меденом брду, становници се припремају за свој омиљени празник – Дан града. Тога дана сви грађани Меденог брда имају прилику да се диве јединственој Златној кошници, заштитиници града. Према легенди, пронашли су га оснивачи Долине меда, а легенда каже да ће хиљаде недаћа задесити град ако Кошница нестане. Уочи празника, Кошница је покрадена! Све околности око нестанка Златне кошнице упућују да веверицу Цврлета, помоћника познате детективке ове Софије. Наши детективи ће разоткрити овај случај, пронаћи правог лопова и вратити не само Златну кошницу, већ и мир у долину.

Домаћи филм – „ХЕРОЈИ ХАЛИЈАРДА“ биће приказан од 19 часова. Цена улазнице 350 динара.

САДРЖАЈ:  У пролеће 1944, у тренутку завршнице Другог светског рата, у једном српском селу у току је највећа појединачна акција спасавања америчких и савезничких пилота у историји светског ваздухопловства, позната као „Операција Халијард“. У позадини овог историјског догађаја одвија се прича о три брата Јовића и њиховој породици, разапетој између супротстављених идеологија. Док се Мирко бори у одредима Југословенске војске у отаџбини, Сретен се придружио партизанима. Илија, најмлађи мушки наследник, кога отац жели да сачува, растрзан је између две стране. Сага о њима и њихове индивидуалне трагичне судбине представљају парадигму српске националне трагедије, братоубилаштва и идеолошких раскола, који цео један народ одводе у суноврат.

Глумци: Жарко Лаушевић, Петар Божовић, Нела Михаиловић, Никола Ракочевић, Радован Вујовић, Стевен Њиллиам Мооре, Чубрило Чупић, Нина Нешковић

Режисер:Радош Бајић

Жанр:Драма, ратни

Loading