Више од милион грађана учествује у наградној игри „Узми рачун и победи“

4946_1_f
Facebook

Право учешћа у наградној игри имају сви пунолетни грађани са пребивалиштем или боравиштем у Републици Србији. У игри могу да учествују само исправни фискални рачуни који садрже кју-ар код и издати су на територији Републике Србије у складу са Законом о фискализацији, без обзира на датум издавања.

Број грађана који директно учествују у наградној игри „Узми рачун и победи“ прешао је бројку од једног милиона, саопштено је из Владе Србије. Додају да је у новом циклусу скенирано више од 260 милиона рачуна, као и да сви скенирани рачуни из првог круга равноправно конкуришу за награде и у другом кругу, а то је десет станова у Београду.

„Од почетка нове наградне игре у јануару 2023. године до данас, грађани су отворили чак 1.008.416 корисничких налога у оквиру апликације Узми рачун и победи, што је невероватно добар одзив и говори о изузетно високом нивоу одговорности грађана у борби против сиве економије“, истиче се у саопштењу. Имајући у виду да је ово прво „дигитално“ издање наградне игре и да се први пут прешло са система слања коверата на скенирање рачуна путем апликације, овакав одзив грађана још је значајнији и сведочи о спремности свих генерација да прихватају дигитализацију.

„Иако је други круг још увек у току, број фискалних рачуна који су послати путем апликације је већ двоструко премашио најуспешнију наградну игру до сад – грађани су у новом циклусу скенирали више од 260 милиона рачуна. Сви скенирани рачуни из првог круга равноправно конкуришу за награде и у другом кругу, а то је десет станова у Београду“, наведено је у саопштењу.

У оквиру овогодишњег издања наградне игре, преостала су још три извлачења, у којима срећне добитнике очекује још шест станова у Београду. Извлачења се емитују суботом у 18 часова, уз директан пренос на Првом програму РТС-а.

„Позивамо све грађане који то још увек нису учинили, да инсталирају апликацију и скенирају рачуне – јер тако не само да имају шансу да освоје стан, већ дају важан допринос здравој економији и друштву. Јер баш као што каже дугогодишњи слоган наградне игре – сви добијају када сива економија губи“, наводе из Владе.

 

Извор: РТС

Loading