Одиграна позоришна представа „Путујуће позориште Шопаловић“ петровачког позоришта

PXL_20230930_195517073
Facebook

На „даскама које живот значе“ Велике сале Центра за културу „Драган Кецман“ у Кучеву, вечерас је одигран позоришни комад, „Путујуће позориште Шопаловић“ у извођењу петровачког позоришта „Драгољуб Милосављевић Гула“. Љубитељи позоришне уметности имали су прилику да уживају у изврсној драми по тексту Љубомира Симовића.

Адаптацију, режију и сценографију потписује Милош Јагодић, дугогодишњи сарадних петровачког позоришта, музику је радио Петар Антоновић композитор, а костиме је прилагодила Милица Илић. У представи је играло тринаест глумаца петровачког позоришта, који су маестрално изнели своје улоге.

„Ово је једна потресна прича о улози позоришта и уметности у ратним временима. Налазимо се у Ужицу, за време Другог светског рата. Вешења, погубљења и кажњавање грађана свакодневица су за време немачке окупације. Локалне снаге тајно организују отпор – глад и неимаштина су се увукли у животе људи. У овој неизвесној атмосфери путујућа трупа Шопаловић стиже да изведе драму „Разбојници“ Фридриха Шилера. И животи глумаца и Ужичана на данашњи дан ће се, неповратно, променити. Колико год мештани лоше гледали на долазак глумаца, њихову уметност и веру у уметност, један дан боравка у граду утиче и одражава се на стварни живот. Застрашује и уздиже у исто време.“

Loading