Представа „Путујуће позориште Шопаловић“ петровачког позоришта на Великој сцени Центра за културу у суботу 30. септембра

Плакат Шопаловићи_page-0001
Facebook
У суботу, 30.сeптембра 2023. године у 20 часова на Великој сцени Центар за културу „Драган Кецман“ биће изведена  Представа „Путујуће позориште Шопаловић“ петровачког позоришта „Драгољуб Милосављевић Гула“.
Улаз је слободан.

Путујуће позориште Шопаловић“ један је од најозбиљнијих пројеката на којима је позориште „Драгољуб Милосављевић Гула“ радило.

По тексту Љубомира Симовића, адаптацију, режију и сценографију потписује Милош Јагодић, дугогодишњи сарадних петровачког позоришта, музику је радио Петар Антоновић, композитор, а костиме је прилагодила Милица Илић. У представи игра тринаест глумаца петровачког позоришта, који маестрално износе своје улоге.

„Ово је једна потресна прича о улози позоришта и уметности у ратним временима. Налазимо се у Ужицу, за време Другог светског рата. Вешења, погубљења и кажњавање грађана свакодневица су за време немачке окупације. Локалне снаге тајно организују отпор – глад и неимаштина су се увукли у животе људи. У овој неизвесној атмосфери путујућа трупа Шопаловић стиже да изведе драму „Разбојници“ Фридриха Шилера. И животи глумаца и Ужичана на данашњи дан ће се, неповратно, променити. Колико год мештани лоше гледали на долазак глумаца, њихову уметност и веру у уметност, један дан боравка у граду утиче и одражава се на стварни живот. Застрашује и уздиже у исто време.“

Loading