Међународна акција појачане контроле саобраћаја на територији читаве земље од 16. до 22. септембра

DSC_1085
Facebook

Припадници саобраћајне полиције Министарства унутрашњих послова, од 16. до 22. септембра, у оквиру пројекта „ROADPOL дани безбедности“ спроводиће међународну акцију појачане контроле саобраћаја на територији читаве земље.

Ова акција се истовремено спроводи у 30 европских земаља чланица организације ROADPOL (мрежа саобраћајних полиција Европе), док је пројекат подржан од стране Европске комисије и има за циљ подизање свести о значају поштовања саобраћајних прописа и смањење броја саобраћајних незгода и последица незгода на европским путевима.

У акцији ће бити ангажовани сви расположиви полицијски службеници, као и сви уређаји за контролу саобраћаја.

Током спровођења пројекта, полицијски службеници саобраћајне полиције током контроле посебан акценат усмериће на откривање прекршаја којима се највише угрожава безбедност саобраћаја, као што су прекршаји прекорачења брзине, непрописног претицања, управљања возилом под дејством алкохола и непрописног коришћења мобилног телефона за време вожње.

Такође, у оквиру пројекта „ROADPOL дани безбедности“, у среду, 20. септембра 2023. године, обележиће се Дан без погинулих у саобраћајним незгодама на европским путевима.

IZVOR I FOTO: MUP

Loading