Да ли је решење хаоса у Народној скупштини вратити цензус на 5% а за коалиције 7 %

475197_vesala-skupstina-haos_f
Facebook

Најновија дешавања у Народној скупштини Републике Србије, када су посланици једног дела опозиције покушали да физички осујете  изгласавање повећања пензије и плата подстакла су лавину негодовања и (благо речено) негативних коментара упућених и нашем сајту, са основним питањем : кога ти посланици уопште представљају? И да ли стварно мисле да су у праву? У ком свету они живе ? Да ли им је неко објаснио да се  у Србији живи и ван граница „двојке“ и њихових твитер налога? Изгледа да није – да  имају било кога  у Србији  онда би знали мишљење већинске Србије која није да их неко малтретира и блокира им путеве и онемогућава повећање пензија.

Велики број коментара односи се на питање због чега се не примењују законски прописи на оне који их крше / и на путевима и на осталом местима/. Да ли некога који се декларише као опозиција то изузума од  појединих законских одредби па може да блокира саобраћај, вређа представнике власти, прети смакнућем ? Шта би се десило када би неко од представника власти од локала до републичког нивоа вриштао и вређао неког опозиционара када пролази улицом или претио физичким смакнућем???

Многи заузимају став да је потребно вратити цензус на 5 % за партију или бар 7% за коалицију и на републичком и на локалном нивоу. Па нек народ каже ко треба да их представља.

Loading