U Zavičajnoj galeriji Centra za kulturu otvorena izložba fotografija “ Indija za početnike”

Facebook

Izložbu otvorila direktorka Centra za kulturu Jamina Blagojević


U petak, 7. oktobra, sa početkom u 19  časova, u Zavičajnoj galeriji Centra za kulturu Kučevo,  otvorena  je izložba fotografija „Indija za poćetnike”. Fotografije su nastale prilikom putovanja šestoro  prijatelja
  zapadnom obalom Indije, od Mumbaja do Trivandruma, oktobra 2015. godine I odražavaju njihove utiske o svakodnevnom životu tamošnjih stanovnika, kulturnoj baštini  I nesvakidašnjoj prirodi. Po sopstvenom kazivanju , u Indiji su,  osetili odsustvo vremena i iskonsku pripadnost živog i neživog sveta jednom i univerzalnom.Prilikom otvaranja izložbe , direktorka Centra za kulturu Kučevo Jasmina Blagojević je rekla :

 “Njih šestoro su posle kraćeg lutanja ulicama i slamovima Mumbaja krenuli na plaže Goe, a zatim dalje na jug, vodenim kanalima živopisne Kerale. Nemanja RadovanovićSanja SoltićMartina JovićMirna Gaćeša i Dušan Lopušina su vredno sakupljali utiske kroz objektive fotoaparata. Oni su doneli  u Srbiju neko iskustvo, lepe utiskesa željom da deljenjem motivišu ljude da posete Indiju. Mnogo je predrasuda o ovoj čarobnoj zemlji, a neprocenjivo je iskustvo naći se na tim meridijanima.”

Loading