Мртва трка се наставља

Facebook

РСК и „Пролетер“ из Вранова настављају мртву трку за освајањем првог места у Зони „Дунав“ које води у Српску лигу „Запад“. У оквиру 27. кола Зоне оба водећа тима су била домаћини и савладала своје противнике : врановци екипу „Петра Добрњца“ са 3:1, а рабровци „Мораву“ из Велике Плане са 2:0. У наредном колу РСК гостује у Топоници тамошњој „Шумадији“ а „Пролетер“ „Морави“ у  Великој Плани.   „Звижд“ је на свом стадиону дочекао „Раднички 1926“ из Пожаревца (некадашњи „Млади Радник“)  и меч је завршен без голова.Кучевљани су тренутно 10-ти на табели са 36 бодова а идуће суботе гостују „Шумадији“ из Аранђеловца.

МФЛ „Дунав“ – 22. коло донелоје први позитиван резултат екипи „Јединства“ овог пролећа – победили су као гости, „Слогу“ из Ћириковца са 1:0! Свака част за пожртвованост и истрајност екипи која у својим редовима има најстаријег балканског фудбалера. То, на жалост, не значи да ће дубочани избећи испадање из овог степена такмичења али даје велику наду за будућност фудбала у Дубоки. Идућег викенда „Јединство“ дочекује на свом игралишту имењака из Љубиња.

„Полет“ је на свом терену савладао екипу „Жике Марковића-Уче2 са 2:0 и сада је са седми на табели са 32 освојена бода.И у идућем колу волујчани су домаћини, угостиће тим „Курјача“.

                                                    

                                                                              Звижд – Раднички 1926 0-0

 

Кучево, стадион „Миодраг Мики Станојевић“, гледалаца 100, судија : Савић(сМЕДЕРЕВО) 6 ,5  жути картони : Симић, Пругинић и Стојадиновић(Звижд) Митровић (Раднички 1926)

 

Звижд : Костић 7,5,  Јовановић 7,Терзић 7,  Настасовић 7,  Симић 7 , Пругинић 7, Лазић 7, Стојадиновић 7, Колески 7 Марковић 7, Живановић 7,5

Раднички 1926 : Савић 7 Карановић 7 , Станковић 7 , Петковић 7 , Стојаковић 7 ,Митровић 7 (Миладиновић 7), Рајчић 7 (Крстић 7), Стојковић 7, Стојановић 7 , Живковић 7  Ранђеловић 7,5

Играч утакмице : Костић(Звижд)

Прво полувреме остаће упамћено по пречкама- прво су је гости затресли, и то већ  у 2. Минуту преко  Живковића који је  шутирао  са 25 метара  да би им се домаћи реванширали у 29 мин када је Стојадиновић шутирао искоса са леве стране са неких 20 метара. У 40 минуту домаћи су тражили најстрожу казну али је главни судија показао да се изведе слободни ударац са ивице казненог простора. У наставку игре, нападач гостију Ранђеловић је прво у 46 мин сјајно извео слободни ударац са 17 метара али  Костић парадом успева да дбрани да би у 52. Минуту  исти играч неометан шутирао главом са 5 метара  но  домаћи голман је поново био сјајан. У 65 м најлепши моменат на утакмици, Живановић се финтом опсклободио тројице гостујућих играча и одлично шутирао са преко 35 метара тик изнад пречке. Последњу прилику домаћи су имали у 72. Минуту,  када је Терзић главом шутирао поред десне стативе након убациванја са леве стране.

Loading