Кучевачки пољопривредници на 84. Сајму у Новом Саду

Facebook

Сада већ традиционално, локална самоуправа омогућава заинтересованим пољопривредницима да бесплатно посете Међународни сајам пољопривреде  који се сваке године одржава у Новом саду. Тако се 50 пољопривредних произвођача са територије општине Кучево нашло и на овогодишњем,  84-том по реду, Међународном пољопривредном сајму који је по својим садржајима рангиран у сам врх светских манифестација ове врсте

84.Сајам ће остати упамћен и по „Дану сточара“ (одржаном на Мањежу Пољопривредног сајма) у оквиру кога је први пут организована слободна лицитација свих грла стоке. Била су изложена шампионска грла говеда (међу којима се издваја бик Кокан тежак скоро 2 тоне).

Поред тога на сајму су били приказане и разне врсте прикључних машина и трактора разних произвођача. Приметно је да су пољопривредници више него ранијих година заинтересовани за куповину нове опреме и механизације, а све захваљујући подстицајима Министарства пољопривреде и заштите животне средине за нове инвестиције  за унапређење пољопривредне производње у износу од 50% повраћајних средстава.

Треба истаћи да су на сајму квалитетна приплодна грла била изложена испред Удружења сточара из разних општина широм Србије, што нам говори да Удружење сточара „Хомољац Кучево“ има потенцијал да на неком наредном пољопривредном сајму излаже своја квалитетна приплодна грла.

Наше пољопривредне произвођаче  највише су интересовала квалитетна приплодна грла и прикључне пољопривредне машине

ФОТО – Данијел Чикаревић

сарадник на прилогу – Милош Радовановић

Loading