180. рођендан школе у Раброву

FVP_8797
Facebook
Основна школа „Милутин Миланковић“ у Раброву   Свечаном академијом обележила је свој 180. рођендан.  Наука је одавно сврстала Милутина Миланковића у сам врх највећих умова 20. века. Милутин Миланковић је бистрим оком и знатижељом научника видео кроз векове и васиону, видео је давну прошлост на нашој планети, историју науке и  научна открића. Оком  визионара  видео је  будућност науке, која је многима, у то време, можда  личила  на научну фантастику. Његов истраживачки дух није имао мира, бавио се различитим областима науке. Своја епохална дела осмислио је у собици  Капетан Мишиног здања као универзитетски професор.
       Ученици школе у Раброву имају пред својим очима  његов лик  и дело као узор и звезду водиљу кроз мрачни свет незнања до светлости сазнања. Његов лик и дело биће светионик, који ће осветљавати пут знања нашим ученицима, и биће извор снаге када посустану на том путовању, које је дуго и на моменте мучно.
       Школа чува и негује младалачки, радознали, истраживачки дух захваљујући енергији својих ученика и труду који сви ми запослени улажемо у образовање и васпитање ученика. На том, најважнијем послу на свету, суочавамо се са бројним искушењима и изазовима, и трудимо се да на њих спремно одговоримо, вођени пре свега жељом да наши ученици израсту у добре људе. Учимо их да раде на свом образовању, да откривају и развијају своје потенцијале и да се на том тешком путу никада не предају.
              Свечана академија је уприличена пригодним програмом током којег су ученици изводили драмске приказе, хорско певање, рецитовање стихова, изводили дела класичне музике на клавиру, а потом и доделом признања од стране директора Владимира Тодосијевића ученицима који су остварили завидне резултате на свим нивоима такмичењима. Приредбу су својим присуством увеличали највиши функционери у локалној самоуправи на челу са председником Општине Кучево, др Иваном Рајичићем, председником Скупштине општине Кучево Бранком М. Кецманом, , председник Националног савета Влаха у Србији Новицом Јаношевићем ,  директорима  основних и средњих  школа, јавних установа и предузећа, родитељима и пензионисаним радницима.
           Ове године смо имали веома тежак задатак када је у питању одлуку ко ће бити „Ученик генерације, рекао је директор школе Владимир Тодосијевић“. У најужи избор  ушли су Огњен Стојадиновић и Јован Јакимов. Њихова посвећеност учењу, иновативност и способност да превазиђу изазове су истински импресивни и пример за друге ученике. Ученик генерације за ову школску годину је Огњен Стојадиновић.

Loading