Матија Јовић освојио бронзану медаљу на Појединачном првенству Србије !!!

350371982_964904044833043_2361739766936857812_n
Facebook

У Спортском Центру „Шумице“ у Београду, 27. маја   одржан  је  Шампионат Србије у џудоу за старије дечаке и девојчице (пионире и пионирке) Наступило је 240 такмичара из региона Београда,Војводине и Централне Србије. Да би се учествовали на државном првенство, сви су они претходно прошли квалификације и само најбољи су успели да се пласирају,што говори о каквом такмичењу је реч.

Џудо клуб Кучево су представљали :Матија Јовић у категорији-73кг и Нађа Благојевић у категорији -44кг.Прва на струњачу је изашла Нађа која просто није имала ни мало спортске среће, што ју је коштало пласмана у четвртфинале и борби за медаље, иако је по квалитету то итекако заслужила.Међутим, узевши у обзир  да јој је  овотек прва годинау категорији  старијих  пионирки , извесно је да ће се са  следећих шампионата вратити окићена медаљама. Свака част Нађи и на до сада постигнутом!
Наш други представник,Матија Јовић  је одлично стартовао,победивши прву борбу,затим несрећно губи у четврт финалу,после вођства (данак мало његове неозбиљности) али после консултација са тренером Љубишом,који га је данас водио у борбама, Матија се враћа и са две победе долази до бронзаног одличја у веома тешкој конкуренцији.Тиме је Матија наставио традицију да се у град са обале Пека донесе медаља са државних првенстава.Тренери Љубиша и Милан Јовић  су изјавили да су задовољни данашњим залагањем и постигнутим резултатима и да ће се жетва медаља наставити и на такмичењима које следе.

Loading