МУП: Од сутра предаја нелегалног оружја без последица

индекс 2
Facebook

Mинистарство унутрашњих послова (МУП) позвало је грађане који поседују нерегистровано оружје да га од сутра, 8. маја, па до 8. јуна, предају најближој полицијској станици, напомињући да неће снослити последице.

Грађани који у овом, једномесечном, периоду предају нерегистровано оружје неће кривично одговарати, нити сносити било какве последице а не морају доказивати ни порекло оружја, саопштио је МУП, као и да то могу да ураде сваког дана у времену од 7.00 до 19.00 часова.

„Позивамо грађане који поседују нелегално оружје да се одазову овом позиву, обрате најближој полицијској станици и предају оружје за које немају исправе о оружју“, навела је начелник Одељења за оружје из Управе за управне послове Јелена Лакићевић.

Прецизирала је да се то односи на све врсте оружја, на аутоматско као и свако друго, на минско-експлозивна средства, делове за оружје и муницију коју су противправно држали.

Она је позвала и оне грађане који нису предали полицијским станицама на чување оружје након смрти власника, да то сада ураде.

изво.бета

Loading