Министарство одбране упутило позив младима за добровољно служење војног рока

IMG_2321
Facebook

Министарство одбране позива све заинтересоване младиће и девојке за добровољно служење војног рока под оружјем да поднесу своје пријаве и већ у јуну ове године добију прилику да стану у строј Војске Србије. Сви који се одлуче на тај корак добиће прилику да прођу динамичну војну обуку, провере своје способности, и на најбољи начин покажу патриотизам и грађанску одговорност према одбрани своје земље.обровољно служење војног рока уједно је и најкраћи пут ка стицању звања професионалног припадника Војске Србије.

Право да конкуришу имају сви здравствено способни држављани наше земље рођени од 1. јануара 1993. до 31. децембра 2004. године, а који претходно нису одслужили војни рок са оружјем.

Кандидати за добровољно служење војног рока могу се пријавити у центрима Министарства одбране – некадашњим војним одсецима, преко портала е-управе, уз поседовање квалификованог електронског сертификата и на шалтерима Јавног предузећа „Пошта Србије“ широм наше земље.Пријава за војностручно оспособљавање за резервне официре такође је у току, с тим што ће ти кандидати на служење бити упућени у септембру 2023. године.

Будуће војнике очекује занимљива и динамична војна обука са вршњацима из свих крајева Србије, али и месечна плата која, после најновијег повећања, износи око 46.000 динара. Све оне који током добровољног служења одлуче да конкуришу за статус професионалног војника очекују скраћене и поједностављене процедуре селекције и пријема.

ише информација у вези са пријављивањем за добровољно служење војног рока са оружјем у Војсци Србије у 2023. години заинтересовани кандидати могу да добију у центрима Министарства одбране у својим општинама и на следећем линку: https://www.mod.gov.rs/cir/18092/javni-oglas-za-prijavu-kandidata-za-dobrovoljno-sluzenje-vojnog-roka-sa-oruzjem-18092

извор: министарство одбране

Loading