МУП упутио апел учесницима у саобраћају

IMG_0592
Facebook

Министарство унутрашњих послова, Управа саобраћајне полиције, апелује на све учеснике у саобраћају да у наредном периоду повећају опрезност и да поштовањем прописа директно допринесу унапређењу безбедности саобраћаја на путевима, с обзиром на то да је у Србији у последња три дана дошло до значајнијег нарушавања стања безбедности саобраћаја.

У наведеном периоду у саобраћајним незгодама погинуло је чак 10, а повређена су 63 учесника у саобраћају.

Највећи број погинулих, укупно шест, били су возачи путничких возила, три погинула лица били су пешаци, а по један учесник у саобраћају смртно је страдао у својству возача бицикла и возача мопеда.

Када је реч о незгодама у којима су погинули возачи путничких возила, четири незгоде догодиле су се због неприлагођене брзине, након чега је дошло до слетања возила са коловоза, а четири од шест погинулих возача нису користили сигурносни појас.

По два учесника у саобраћају погинула су на територији Полицијске управе за град Београд и Полицијске управе у Панчеву, а по један на територији полицијских управа у Врању, Крагујевцу, Лесковцу, Нишу, Новом Саду и Сремској Митровици.

Управа саобраћајне полиције упозорава све грађане да прелаз између зиме и пролећа представља период године када страда велики број учесника у саобраћају.

У току прошле године, у последњих десет дана марта месеца, у саобраћајним незгодама погинуло је 20, а повређено 450 учесника у саобраћају.

Loading