Политика објавила вест о бесплатном вртићу Кучеву

677z381_kindergarden
Facebook

На свом порталу дневни лист Политика је из пера новинарке  Оливере Милошевић објавио прилог  о бесплатном вртићу Кучеву :

Кучево – Општинско веће Кучева усвојило је предлог одлуке о бесплатном боравку деце у Предшколској установи „Лане” чије је оснивач та општина. Предлог је прослеђен локалном парламенту на одлучивање, а ако би одборници потврдили ту одлуку, што се и очекује, кучевачки малишани од 1. септембра моћи ће без накнаде да користе услуге вртића, односно о трошку локалне самоуправе.

По речима Ивана Рајичића, председника општине Кучево, повећањем броја запослених на њиховој територији увећали су се приходи у буџету, па су се створили услови да се помогне родитељима.

„На овај начин ћемо пружити могућност да сва деца буду укључена у систем предшколског образовања и васпитања. Важно нам је да превазилазимо социо-економске разлике и свој деци пружимо једнаку могућност за рано стицање социјалних и друштвених вештина”, казао је он.

Додао је да је једнако важно што се тако пружа помоћ породицама и најавио и додатне видове подршке најмлађима, када се за то стекну економски услови.

Око 180 деце из Општине Кучево борави у вртићу. Локална самоуправа на годишњем нивоу за ПУ „Лане” издваја око 70 милиона динара по разним основама, од чега је до сада око 3,3 милиона издвајала за боравак деце. Ако скупштина усвоји предлог Општинског већа, од 1.септембра ће општина  издвајати око 7,5 милиона динара за комплетан боравак све деце.

извор и фото :ПОЛИТИКА

Loading