Међународна акције појачане контроле саобраћаја од 6. до 12. марта

policija+-+rotacija+5
Facebook

Припадници саобраћајне полиције Министарства унутрашњих послова, од 6. до 12. марта, током међународне акције појачане контроле саобраћаја, која се спроводи у 30 држава чланица организације ROADPOL (мрежа саобраћајних полиција Европе), посебну пажњу ће усмерити на контролу коришћења сигурносног појаса и начина превожења деце у возилима.

Спровођење ове акције од изузетног је значаја, с обзиром да је некоришћење појаса тренутно један од највећих проблема у области безбедности саобраћаја у Републици Србији.

У току прошле године, свега 48% погинулих возача и 35% погинулих путника користили су сигурносни појас у тренутку саобраћајне незгоде. Другим речима, због некоришћења сигурносног појаса у саобраћајним незгодама погинуло је 97 возача и 47 путника у путничким возилима.

Саобраћајна полиција доследно ће преузимати мере према свим лицима која за време вожње у моторним возилима не буду користила сигурносне појасеве, како на предњим, тако и на задњим седиштима, као и према онима који децу буду превозили на непрописан начин.

У току 2022. године, због некоришћена сигурносног појаса санкционисано је 195.226 учесника у саобраћају, док су због непрописног превожења деце у возилима санкционисане 2.574 особе.

Loading