БиблиоСалон са Љубицом Кубуром

БиблиоСалон са Љубицом Кубуром
Facebook

У уторак, 21. фебруара, са почетком у 19:00 часова, одржаће се БиблиоСалон са Љубицом Кубуром. Разговараћемо о књижевности, уметности, о томе како се пише прича, али и о лепоти, и на који начин она мења наш поглед на свет и какав је статус књижевности и књиге у савременом свету, рекла је  директорка библиотеке Јована Дишић, која ће и водити разговор са уметницом и и Миланом Трпковићем, директором Издавачке куће „Кључ”, који ће такође учествовати у БиблиоСалону.

Љубица Кубура рођена је 29. јануара 1988. године у Београду, где тренутно живи и ради. Пише колумне за неколико домаћих портала.
Никада не попије кафу до краја. Хода увек у једној неисправној ципели. Савршени живот за њу подразумева ходање по брдима, испијање вина и вођење разговора о поенти живота.
Са непуних 12 година наметнуто јој да чита Достојевског. Од њега је тада одустала и определила се за Чехова.
Сада је наклоњена и једном и другом.
Њена збирка прича „Београдски акварел” садржи тридесет кратких прича, фрагментарних исечака људских судбина, тренутака истргнутих из живота појединца, „прибележених оним нашим подмуклим осећањем: тугом“. Велика палета ликова, од тинејџера који се први пут упознају са осећањем љубави, људи у средњим годинама на важним прекретницама у животу, људских судбина које се пред нашим очима гасе, приче испричане из угла мушкарца, али и дечака; жене, али и девојке

Loading