МУП : Моле се грађани да не крећу на пут, посебно на путним правцима који су непроходни

139650977_139415177990218_6298662859777883512_n
Facebook

Припадници Министарства унутрашњих послова Сектора за ванредне ситуације ангажовани су на отклањању последица насталих услед временских непогода које је данас захватило територију Републике Србије.

Укупно 90 ватрогасаца-спасилаца са 38 возила из Београда, Новог Сада, Сремске Митровице, Панчева, Ниша, Сомбора, Ваљева, Јагодине, Ужица и Смедерева до сада су били су ангажовани на 41 интервенцији асистенцији екипама хитне помоћи, извлачењу возила која су слетела са пута или су завејана, као и на уклањању палих стабала и делова кровова.

Тренутно су сви путеви ка Kопаонику непроходни због оборених дрвећа и већих сметова снега. Ватрогасци-спасиоци ангажовани су на евакуацији лица на путном правцу Сјеница-Нови Пазар у месту Брњица, као и на пружању помоћи надлежним путним предузећима при отклањању палог дрвећа ради што бржег успостављања саобраћаја на том путном правцу и смањењу ризика од последица снежног невремена по наше грађане.

Моле се грађани да не крећу на пут, посебно на путним правцима који су непроходни и то:

I Б-29  Аљиновићи – Сјеница – Нови Пазар, II  А-199   Нови Пазар – Дежева – Шароње -Одвраћеница, II А-211   Брзеће – Kопаоник (Јарам), II А-197   Kуманица – Преко Брдо – Дуга Пољана, II А-198   Одвраћеница – Преко Брдо, II А-198   Рашка – Kути – Одвраћеница, II А-201   Врбница – граница Србиоје са Црном Гором (Врбница), II А-202   Сјеница – Раждагиња – Буђево – Kарајукића Бунари – Суви До – Лескова – Веље Поље – Тутин и  II Б-356   Срасла Буква – Срезојевци – Трбушани (Kомуна).

Без електричне енергије су далеководи Штаваљ и Баре, на територије града Новог Пазара, уЧачку, у селу  Доња Трепча, селу Kачулице, у селу Јежевица и Бањица, као и на територији општинеОпштине Лучани у села Дљин, Губеревци, Горачићи, Велес и Граб.

Екипе електродистрибуције су на терену и отклањају кварове.

Припадници Министарства унутрашњих послова непрекидно су на терену ради пружања помоћи грађанима, помоћи хитним и другим службама, као и отклањању последица изазване снегом и ветром.

ИЗВОР:МУП

Loading