Министар Кркобабић -Од фебруара нови програм за сеоске куће, могуће социјално гарантоване пензије

selo-kuca
Facebook

Министар за бригу о селу Милан Кркобабић најавио је да ће од фебруара кренути нови програм за сеоске куће, додајући да ће, док год буде младих људи заинтересованих за тај програм, држава издвајати средства.

Како је рекао, следеће недеље ће изаћи са предлогом пред Владу Србије за нови програм који ће почети од фебруара, а очекује да ове године буде око 5.000 захтева.

Говорећи о социјално гарантованим пензијама, Кркобабић каже да оне немају никакве везе са уобичајеном пензијом и не иду из фонда.

„То је специјални вид социјалне помоћи намењен онима који имају више од 65 година, а неће моћи никада да оду у пензију јер не испуњавају услове. Највише таквих су жене са села, које немају ништа на своје име, а све на њима почива. Време је да им вратимо достојанство”, навео је Кркобабић.

Према његовим речима, износ те социјалне гарантоване пензије не би требало да буде мањи од 100 евра и прецизира да су услови за њу да не постоји пензија, нема имовине на своје име и нема других прихода. Додаје да таквих у Србији има нешто више од 200.000 за које би годишње требало издвајати 240 милиона евра, преноси Танјуг.

 

ИЗВОР:ПОЛИТИКА

ФОТО: РТВ

Loading