Република Српска почиње обележавање Дана Републике

epa07271496 Srpska Republika Police forces members march during a parade to mark the 27th anniversary of the Republika Srpska, a legal entity of Bosnia and Herzegovina, in Banja Luka, northern Bosnia and Herzegovina, 09 January 2019. Bosnian Serbs celebrated the 27th anniversary of the entity's Serbian republic statehood day.  EPA-EFE/VLADIMIR STOJAKOVIC
Facebook

Република Српска данас и сутра обележава Дан Републике .Дан Републике Српске се празнује 09.јануара , када је  т и крсна слава  Републике Српске Свети архиђакон Стефан.

„Република Српска је наша највећа светиња, наш живот. Има довољно ширине и љубави за све добре људе, свих вера и нација. Прослава 9. јануара је дан нашег окупљања, дан њеног рођења и дан када се сећамо свих оних који су дали живот да бисмо имали своју земљу и своју слободу“, написао је председник Републике Српске Додик на Инстаграму.

Он је навео да ће обележавање Дана Републике почети данас полагањем венаца палим борцима, затим доделом одликовања заслужним институцијама и појединцима, те свечаном академијом.

„С великом радошћу ишчекујемо и сутрашњи дефиле, који ће ове године бити одржан у Источном Сарајеву“, додао је Додик, пренео је РТРС.

Председник Српске истакао је да га посебно радује то што ће ове године почети још једна лепа пракса, а то је додела златника бебама рођеним на дан рођења, како је рекао, највољеније Републике.

„Жеља ми је да ова активност постане традиција и да радост овог великог дана осете и наши најмлађи становници рођени 9. јануара“, навео је Додик.

Додик је коментарисао и вест о рањавању српских дечака код Штрпца на КиМ и навео да је радост славља Божића помутила страшна вест о том монструозном нападу, која је потресла све у Републици Српској.

„Република Српска је уз Милоша и Стефана, и све наше људе на Космету“, поручио је Додик.

Централне манифестације поводом обележавања Дана Републике Српске биће одржане данас у Бањалуци и сутра, 9. јануара, у Источном Сарајеву.

У Бањалуци су поводом прославе Дана Републике данас и сутра планиране обуставе саобраћаја, саопштило је Министарство унутрашњих послова.

У Бањалуци су поводом прославе Дана Републике данас и сутра планиране обуставе саобраћаја, саопштило је Министарство унутрашњих послова.

 

извор  : википедија и РТВ

фото: EPA-EFE/VLADIMIR STOJAKOVIC

Loading