Акција појачане контроле саобраћаја до 15. јануара

IMG_1874
Facebook

Припадници Министарства унутрашњих послова, Управе саобраћајне полиције, искључили су из саобраћаја 901 возача који je управљаo возилом под дејством алкохола и 39 возача који су управљали возилом под дејством психоактивних супстанци, у акцији појачане контроле која се спроводи у циљу очувања безбедности саобраћаја током празника.

Чак 135 возача задржано је у службеним просторијама јер су управљали возилом са више од 1,20 промила алкохола у организму, а 24 возача управљала су возилом у стању потпуне алкохолисаности, са више од 2,00 промила алкохола у организму.

На територији Уба из саобраћаја је искључен педесетшестогодишњи возач који је затечен да управља возилом са чак 3,78 промила алкохола у организму, а контролом је утврђено и да је управљао возилом у време трајања заштитне мере забране управљања моторним возилом, као и да нема возачку дозволу јер му је одузета у августу због казнених поена.

Поред наведених прекршаја, 128 возача санкционисано је због непрописног претицања, 280 возача због непрописног коришћења мобилног телефона за време вожње, 1.133 возача, односно путника због некоришћења сигурносног појаса и чак 3.104 возача због прекорачења дозвољене брзине кретања возила.

Када је реч о контроли брзине, полицијски службеници су пресретачима зауставили и искључили из саобраћаја 10 возача због екстремних прекорачења брзине, међу којима су три возача који су управљали возилом на ауто-путевима брзином већом од 250 километара на час.

Управа саобраћајне полиције акцију ће спроводити до 15. јануара ове године.

Loading