У децембру повећање пензија од 9%

Визуал за саопштење
Facebook

Повећање пензија и осталих права из пензијског и инвалидског осигурања за 9 одсто, почев од  новембра 2022. године, односи се на све кориснике пензија и осталих права.

Исплата увећаних новембарских пензија и осталих права извршиће се од стране Фонд ПИО почетком децембра 2022. године.

Као што ни до сада, при сваком претходном усклађивању пензија и осталих права, није било потребно да корисници пензија и осталих права подносе било какав захтев Фонду да би им се исплатиo усклађени износ, тако ни сада, а ни у будуће, није потребно да се подноси захтев, с обзиром да ће се увећање обрачунати и исплатити од стране Фонда у редовном поступку, без доношења појединачних решења.

Такође, будућим корисницима пензија и осталих права наведено повећање ће се урачунати кроз обрачун пензија и осталих накнада, тако да ни они немају потребе да подносе било какав захтев Фонду ПИО у вези с тим.

У вези с напред наведеним, скрећемо посебно пажњу свим корисницима пензија и осталих права, како постојећим тако и будућим, да било какво позивање корисника пензија од стране разних појединаца (адвокати, удружења, групе грађана … и сл.) да наведена повећања могу остварити уз њихово посредство и претходно подношење захтева, јесте директно довођење у заблуду пензионера, чиме ризикују одређене негативне последице, за себе и своје наследнике.

Loading