Отац Мирослав Николић служио Св. Литургију у Кучеву

Facebook

Тмурно и прохладно последње априлско јутро, ипак је било пријатно и …сетно, за  верни народ  града на Пеку  који је присуствовао Светој  Литургији у Храму Светог Вазнесења Господњег у Кучеву. Наиме, због спречености старешине храма хаџи Споменка Жарића и протонамесника Марка Митровића да служе, то су уместо њих учинили протојереј  Мирослав Николић, бивши парох 2. Кучевске парохије и презвитер Никола Солдатовић, парох туријски.

Подсетимо отац Мирослав је у Кучеву служио од 2001. – 2011.године, када је са канонским отпустом прешао у Крушевачку епархију где је прво од 2011-2013. године  служио као парох доњевидиковачки, потом од 2013-2016. као парох шаначки да би прошле године постао парох 1. Мудровачке парохије при цркви Свете Тројице у Мудраковцу ( предграђе Крушевца).

На Литургију  ( сем са мало више седих у бради и наочарима при читању Св. Јеванђеља) је  дошао са породицом, супругом Сањом, мастер теологом,  синовима Николом , студентом 2. године Православног факултета у Београду и Михајлом, средњошколцем и  ћерком Екататарином, матуранткињом  .

Loading