Др Рајичић и Дрикић у радној посети ЗиЂину

314361326_185041227412687_2311629323848484060_n
Facebook
На позив директора компаније ЗиЂин, господина Yen-a, у радној посети Руднику у Мајданпеку, били су председник општине Кучево др Иван Рајичић и његов помоћник Даријан Дрикић. Након посете др Рајичић је изјавио :
Познато је да смо ми једна од  локална самоуправа која се изузетно залаже за очување заштите животне средине ( једна од малобројних која је крајње искрено и беспоштедно  низом активности допринела  решавању загађености Пека, прим. аутора) . Из тог разлога успоставили смо непосредне контакте са највишим руководиоцима компаније ЗиЂин који подразумевају  најтешњу сарадњу. Данас смо имали прилику да се и лично се уверимо шта је све урађено у претходном периоду на пољу затварања система отпадних вода са копова, а све у циљу заштите наше реке Пек (Компанија „Србија Зиђин Копер” (Zijin Copper Serbia) је у заштиту животне средине до фебруара ове године уложила 170 милиона долара, а до краја 2022. инвестираће још 50 милиона долара, прим аутора).
Осим завршетка изградње затвореног кружног система отпадних вода, које се сада враћају назад на копове и не уливају се више у саму реку, приказана нам је и презентација која показује мерну станицу у којој се континуирано врши мониторинг квалитета воде у самој реци Пек, која је сада поново чиста и бистра као никада у претходних више деценија.
Такође нас је директор упознао и известио да је у Руднику сада запослено више од 200 наших суграђана што преставља велики скок у односу на нашу претходну посету у фебруару месецу ове године.
Разговарали смо и о свим аспектима будуће сарадње, новом запошљавању грађана са територије општине Кучево и сарадњи у више других стратешких тачака које ће још боље повезати општине Кучево и Мајданпек“.

Loading