Кучево на свечаности поводом отварања библиотеке у оквиру Дома ученика средњих школа „Милутин Миланковић” у Београду

IMG_20221102_142755_685
Facebook
У уторак 1. новембра, на Светски дан школских библиотека, директорка Библиотеке „Никола Сикимић Максим” Кучево Јована Дишић и председник Општине Кучево др Иван Рајичић присуствовали су свечаном отварању библиотеке у оквиру Дома ученика средњих школа „Милутин Миланковић” у Београду.
Церемонији отварања библиотеке присуствовали су руководиоци или представници установа који су помогли у прикупљању књижног фонда, појединци који су помогли личним донацијама и пријатељи Дома: Народна библиотека Републике Србије, Библиотека града Београда, Универзитетска библиотека „Светозар Марковић”, Хуманитарни фонд Компаније Новости, Компанија Политика, Библиотека „Никола Сикимић Максим”, Народна библиотека Смедерево, Архив Војводине, Одељења за културу амбасада Мађарске, Немачке („Гете Институт”), Аустрије („Аустријски културни форум”), Турске ( Институт „Јунус Емре”), Шумарски и Правни факултет, Часопис „Борба”. Церемонији су присуствовали и председник Општине Палилула Мирослав Ивановић, директори и представници других основних, средњих школа, гимназија и домова, листа Политика.
Након занимљивог програма, у коме су учествовали и директорка и председник, где су имали прилику да говоре о раду библиотеке и подршци Општине Кучево, али и о својим омиљеним књигама, уручене су захвалнице правним и физичким лицима која су допринела поновном почетку рада библиотеке Дома.

Loading