OO СНС Кучево обележио 14. година рада

svi_zajedno_14_godina
Facebook

Општински одбор Српске напредне странке Кучево обележио је 14. година постојања и рада. Прослава је почела интонирањем химне „Боже правде“ а настављена приказивањем документарног филма о томе шта је, и колико урађено у претходне две године. Након тога окупљенима су се обратили председник општине Кучево др Иван Рајичић :

‘Приликом преузимања власти 2020.године имали смо пуно проблема. Општински буџет је био у расулу а на бироу рада је било преко 800 људи који су тражили посао’’, рекао је Рајичић и додао да је приход од пореза на доприносе био 54 милиона динара.

“За само две године успели смо, посредно и непосредно, да запослимо преко 390 људи’’, рекао је Рајичић.

“За само две године смо, разним подстицајним средствима и програмима које нам је одобрило Министарство финансија, успели да доведемо приходе од пореза на доприносе на преко 120 милиона динара’’, рекао је Рајичић и подвукао: “120 милиона динара, са тенденцијом да расте и даље!’’

 Заменик председника  општине Ненад Микић, у свом обраћању је истакао :’Успели смо да отворимо шумарски смер у нашој Средњој школи, а у плану је да, уз помоћ Министарства просвете, отворимо и Дом ученика.’

Микић се захвали свим члановима, активистима, симпатизерима и гласачима који су омогућили да Странка врши власт у нашој општини и нада се да ће очекивања грађана бити испуњена.

 

Следећи се обратио секретар Општинског одбора, Милош Петровић који је поздравио све чланове и активисте, коалиционе партнере и Интернет тим Општинског одбора и рекао:

Једна од порука Уједињени можемо све, мислим да је кључ нашег успеха. Српска напредна странка – Општински одбор Кучево са поносом представља 14 година рада, успеха, вере, 14 година јединства, наде, зрелости, 14 година борбе за боље Кучево, 14 година борбе за бољу Србију. И све то за 14 година поверења чланова Српске напредне странке Општинског одбора Кучево.

Српска напредна странка Општински одбор Кучево је до сада и од сада трасирала пут развоја и напретка, све захваљујући вама, члановима Српске напредне странке. Од свог оснивања 2008. Године растемо, данас имамо 1500 поносних и верних чланова који се боре за будућност, 24 Месна одбора и формиран Интернет тим. Млади захваљујући старијим члановима настављају даље и деле искуство и знање, зато и о томе говоре резулатати. Од 2008.године до данас Општински одбор Српске напредне странке има убедљиво најбоље резултате у Србији, имамо пуно поверење Извршног одбора странке, што говори о нашем раду и активностима сваког члана понаособ.

То говори и да смо јединствени и да само заједно можемо напред, нада и вера у нашег председника Александра Вучића који ради све како би Србија била боље место за живот.

Данас стојимо ту испред вас са поносом, јер ви знате и ви бирате, бирате најбоље. И заједно чинимо тим, тим који ради за будућност наше деце. Данас имамо задатак да наставимо да радимо, да верујемо у будућност, да верујемо нама самима.

Живот иде даље, а ми смо ту да одржимо дату реч, да обезбедимо услове нашој деци да остану овде и да се боре за боље сутра. Пред нама је борба за будућност, борба за истину и ништа од поменутог нема да није вас, верних и истрајних чланова Српске напредне странке.

По неком поређењу данас пунимо 14 година и спремамо се за полазак у средњу школу, иако су нам родитељи на неки начин старији, верујем да смо спремни да и овај задатак решимо и школску годину завршимо са најбољом оценом. Растемо и боримо се, све захваљујући вама члановима Српске напредне странке. Док је вас постоји и вера и нада за будућност.

Хвала вам што верујете, хвала вам што трајете, хвала вам што разумете и 14 пута хвала за веру у будућност, хвала што верујете у нас. Српска напредна странка то сте ви, једини и највернији чланови Српске напредне странке. Да Кучево буде боље место за живот! Живела Српска напредна странка, Живела Србија, Живело Кучево!“

 

На крају, гостима се обратио председник Општинског одбора, Новица Јаношевић који је свој говор започео речима да, и после 14 година, има трему пред члановима Странке јер њихова очекивања треба оправдати.

14 година на челу једног од најуспешнијих општинских одбора Српске напредне странке у Србији, велика је то част и испуњење једног животног сна. Поносан што сам пре свега био члан странке и није ме било срамота ни да лепим плакате, ни да идем на митинге, ни да трпим критике’’, рекао је Јаношевиоћ и додао да је поносан што је све функције заслужио радом и победама на изборима.

Посебно је истакао да је поносан на све оне обичне чланове који су мало или ништа добили од странке а и даље су ту.

“Следеће године када наш одбор улази у петнаесту годину постојања имаћемо страначке изборе. Ја се нећу кандидовати, јер нам је потребна нова енергија, нови лидер али не само по функцији, већ храбар, вредан и мудар визионар, неко ко мири а не свађа, неко ко нема послушнике већ сараднике, неко ко је спреман да прима ударце’’, рекао је Јаношевић и додао:

“Зато, драги чланови, бирајте по енергији, борбености, искрености и мудрости јер Странка је наше везивно ткиво, без Странке нема напредка, нема победе.’’

“Ја ћу остати члан и свакако да ћу се бавити политиком али на неки други начин. Сигурно ћу лепити плакате, ићи ћу са вама на митинге и борићу се за истину и нашу Странку“, рекао је, на крају Јаношевић и додао:

Живела Српска напредна странка!

Живело Кучево!

Живела Србија!

извор  kucevo.sns.org.rs.

Loading