Др Рајичић присуствовао седници Браничевског управног округа

Sednica saveta uprave Braničevskog okruga 1
Facebook

У Пожаревцу је одржана седница Браничевског управног округа  на којој су разговарало о  Епидемиолошкој ситуацији, управљању отпадом и извештају о припремљеним пројектима за конкурисање за средства ИПА фондова у оквиру програма за период 2021 – 2027.

Констатовано је да се очекивани пораст броја оболелих од Цовида 19 у сепрембру због повратка са одмора и почетка школске године, на сву срећу није догодио о.

Када се ради о управљању отпадом, предвиђена је изградња   регионалне депоније која треба да буде  на територији града Пожаревца, као и изградња две трансфер станице у Пожаревцу и Петровцу на Млави, које ће вршити селекцију отпада, а остатак прослеђивати у прво време на регионалну депонију у Лапову а потом на пожаревачку.

На дневном реду био је и извештај о припремљеним пројектима за конкурисањеза средства ИПА фондова у оквири програма за период 2021 – 2027.

Договорено је да се упути иницијатива надлежним министарствима да се помогне општинама са малим буџетима, а то су све у Браничевском округу, изузев Пожареввца, тако што би држава финансирала 15 одсто учешћа у пројекту, као што је то случај у Румунији. До 2021. године из ИПА фондова добијено је више од 8 милиона евра. Око 4 милиона евра уложено је у Нову болницу. Ђокић је предложио да се при конкурисању са средства делегирају пројекти везани за децу и младе, али и најстарију популацију. Седници је присуствоао и председник општине Кучево, др Иван Рајичић

извор:попортал

фото:еБраничево, попортал

Loading