Кучевачки средњошколци могу да учествују на ликовном конкурсу за календар ЕУ ПРО Плус програма

eu-likovni-konkurs
Facebook

Програм Евроспке уније (ЕУ) за локални развој – ЕУ ПРО Плус отворио је наградни ликовни конкурс за ученике и ученице средњих школа и гимназија из 99 градова и општина у регионима Шумадије, западне, јужне и источне Србије на тему „Која је твоја супер-вештина?“. Могућност да учествују на конкурсу имају и ученици Средње стручне школе у Кучеву.

Конкурс се уз подршку ЕУ и Министарства за европске интеграције традиционално организује више од деценије са циљем да међу младима подстакне креативност, стваралаштво али и да их мотивише да буду активни у својим заједницама.

Овогодишња тема, која прати одлуку Европске комисије да се 2023. прогласи Европском годином вештина, треба да подстакне младе да препознају и у ликовном формату представе своје таленте и интересовања у школи и ван ње, као и да сазнају која врста образавања у земљи и у свету би им помогла да своје таленте трансформишу у пословне вештине, које ће да одговоре новим потребама тржишта рада и које би применили у својим будућим професијама.

Средњошколци и средњошколке, као и шира јавност, ће моћи да гласају онлајн, на интернет страници програма ЕУ ПРО Плус, и тако одаберу 12 радова из сужене конкуренције од 20 најбољих радова, које претходно одабере интерни жири.

Онлајн гласање се отвара након затварања конкурса и траје пет дана. Глас публике учествоваће као пети члан жирија и уз тај глас чланови жирија ће изабрати 12 најбољих радова који ће се наћи на страницама календара ЕУ ПРО Плус програма за 2023. годину.

Аутори и ауторке 12 победничких радова добиће награде, лаптоп и таблет рачунаре и мобилне телефоне, док ће школа која се покаже као најбоља у ангажовању и организацији интерног школског такмичења, током кога ће се изабрати радови за учешће на конкурсу, добити као награду лаптоп и пројектор.

ИЗВОР И ФОТО : EUROPLUS

Loading