Жика Рајчић : Мини монографија баскета и кошарке у Кучеву – прилог о Аци Коцићу

Mini monografija kosarke u Kucevu - MD12
Facebook

Жика Рајчић је један од  пионира играња кошарке у Кучеву  ( о томе смо више пута писали) и најзаслужнији за издавање више монографија о развоју овог спорта у  граду на Пеку. У нашу редакцију донео је трећи прилог за најновију Мини монографију баскета  и кошарке у Кучеву под називом : Александар Коцић-легенда спорта 2005. године који преносимо у целости:

Спортски савез општине Кучевододелио је плакету „Жива легенда спорта“ Аци Коцићу за одбојку којом се активно бавио пуних 17 година. Одбојкашки луб ШИК Кучево основао је и организовао легендарни Мирко Кецман, шеф продаје истоименог комбината. Као свестрани спортиста, Аца је играо и фудбал за ФК Звижд и Трговачки више од 5 година. када је основан кошаркашки клуб Кучево (био тренер и капитен), у њему је провео 3 године. На турнирима одбојке, рукомета, кошарке и баскета често је био најбољи играч. Имао је добрре резултате и у пливању, па је од Пливачког савеза Југославије  добио лиценце за школу пливања, спасиоца и рекреативно пливање. Касније, до пензије, радио је на базену хотела Рудник у Кучеву.

Рођен је у Кучеву, у Бук мали, као и браћа Рајчићи, Жика и Љубе, у крају где је одрастао и легенда наше забавне музике Ђорђе Марјановић. Основну школу и гимназију завршио је у Кучеву. У београду је најпре студирао права, па је касније прешао на Факултет за физичко васпитање. На горњој копији индекса са неким положеним испитима  је и испит из кошарке полпжен код чувеног професора Александра, Аце Николића, родоначелника кошарке у Европи и Југославији. Из одбојке је добио ДЕСЕТКУ , Аца је од детињства велики љубитељ риболова, па је у Кучеву и околини познат као Аца  Скобаљ.

  Лето, 2022. године, саставио Жика Рајчић

Loading