Ђаци у школске клупе уз химну „Боже правде“

ПРАВДЕ-540x360
Facebook

Други пут у историји, школска година почеће интонирањем химне „Боже правде“.  Објашњавајући овај поступак, ресорни министар Бранко Ружић је рекао да …“да је важно да као грађани поштујемо своју заставу, грб и химну и тиме на најлепши могући начин чувамо свој идентитет, а нагласио је и да би сви који седе у Кризном штабу волели да деца све време похађају наставу непосредним путем, у својим школама, а не пред телевизором, односно рачунаром“.

Министар просвете Бранко Ружић пожелео је данас успешан почетак школске године свим ученицима и запосленима у школама у Србији.

Ружић је истакао да је 1. септембар један од најзначајнијих датума у животу сваког ученика и будућим првацима поручио да постају школарци, који почињу да стичу нова знања.

„Сигуран сам да ће вам учење бити важно и занимљиво и да ћете бити срећни кад год научите нешто ново и вредно“, поручио је Ружић, саопштило је Министарство просвете.

Он је навео да су школе важне за лични развој младих, јер у њима поред нових знања и вештина уче о правим вредностима.

„Немојте заборавити на важност другарства, солидарности, толеранције и разумевања, јер је школски живот права прилика да покажемо да осим знања имамо и људске врлине и вредности. Од срца вам желим да напредујете и постанете вредни и добри људи“, истакао је Ружић.

Loading