Потписан Уговор о донацији Амбасаде Републике Пољске Дому здравља Кучево

20220825_105629
Facebook

Ове године Амбасада Републике Пољске ће, након спроведеног јавног позива, у Србији реализовати 7 пројеката у областима везаним за здравствену заштиту и једнаке шансе у образовању, у укупној вредности од 113,590 ЕУР.

Дом здравља Кучево је један од одобрених 7 пројеката, а који се односи на набавку медицинских апарата – колпоскопа ( основног апарата за дијагностику у Слузби за здравствену заститу зена) и дефибрилатора ( апарат за хитна стања и реанимације) и то у укупној вредности од 11.260,00 еура.

У складу са одобреним пројектом, дана 25.08.2022.године у Амбасади Републике Пољске, потписан је Уговор о сарадњи и реализацији пројекта.

Потписивању Уговора су присуствовали Његова екселенција. амбасадор Рафаł Перл , Јелена Величковић, референт за послове секретаријата у Амбасади и директор Дома здравља Кучево др Емина Перић Ивин.

 

Пољска Амбасада посредством развојне сарадње жели да допринесе изградњи одрживог света за садашње и будуће генерације. Предузете активности послужиће као подршка партнерским земљама пољске развојне сарадње у реализацји циљева одрживог развоја (енг. Сустаинабле Девелопмент Гоалс).

У складу с тематским приоритетима наведеним у Програму 2021–2030 Амбасада Републике Пољске у Београду у позиву објављеном за 2022. годину у фокусу има следеће три области:

– здравствену заштиту,

– једнаке шансе у образовању ,

– климу и заштиту животне средине.

За реализацију развојних пројеката у 2022. години посредством пољских амбасада у региону Западног Балкана Пољска је наменила 200 000 ЕУР – финансираће се пројекти који су добили највише оцене и који су у складу с наведеним приоритетима.

 

 

Loading