Председник Србије Александар Вучић за мандатара предложио Ану Брнабић – Милош Вучевић министар и подпредседник

Tan2022-8-27_101248872_1
Facebook

Председник Србије Александар Вучић саопштио је данас да је кандидат за председника будуће владе Србије Ана Брнабић.

„У складу са Уставом, пошто сам саслушао мишљења представника изборних листа, њих 10, а био је 51 учесник консултација, донео сам одлуку о предлогу кандидата за председника владе. Одлука је била компликована и сложена и унутар највеће странке у земље, са коалиционим партнерима,” рекао је он и додао да ће сва три кандидата за ово место бити важни чланови владе.

Вучић је пренео да, када је дошло до избора између Ане Брнабић и Милоша Вучевића просто највећа политичка странка није желела да се изјашњава јер обоје имају њену подршку, постигнут је договор.

„Предлажем Народној скупштини Србије Ану Брнабић као кандидата за председника владе. Та одлука ступа на снагу даном објављивања у Службеном гласнику. Ана Брнабић неће бити четири године председник владе. Њен мандат трајаће краће, доћиће до промена у 2024. години”, указао је он наводи Танјуг.

Вучић је истакао да је важно да остане премијерка да бисмо могли да наставимо и ужурбано радимо на решавању проблема за јесен и зиму.

„Веома је важно да у том периоду имамо неког ко је искусан”, додао је он.

Вучић је казао да ће Вучевић бити значајан чинилац нове владе и потпредседник. Што се тиче Ивице Дачића, казао је, да ће имати значајну и још значајнију улогу и функцију у државном апарату Србије, што, додаје, показује које поверење има све три личности.

Дачић ће, нагласио је, сем важног министарског места и заменика председника владе имати функцију координатора служби безбедности.

Рекао је и да у Синишу Малог има огромно поверење и да ће он бити један од потпредседника владе.

извор:Политика

фото ТАНЈУГ

Loading