Нова лажна наградна игра коју наводно организује Пошта

viber
Facebook

Пошти Србије пријављен је нови покушај злоупотребе логотипа и имена Поште, којим се корисницима путем платформи за комуникацију и друштвених мрежа упућује информација о наградној игри коју наводно организује то јавно предузеће, те да уколико одговоре на четири питања, имају могућност да освоје награду у износу 30.000 динара.

Након наводног освајања награде, даље се тражи и да о њој обавесте 20 пријатеља или неколико група, да унесу адресу и комплетирају регистрацију, саопштила је Пошта.

Пошта Србије обавештава грађане и кориснике да је у питању нови покушај преваре у виду лажне наградне игре.

Пошта грађанима саветује да буду опрезни, да не отварају линкове и да не уносе своје податке, као и да, уколико добију поруке сличне садржине, не поступају на начин како се тражи од њих, пренео је Танјуг.

За едукацију, додатне информације и пружање помоћи грађанима уколико имају било какве недоумице, доступна је страница Онлајн безбедност на корпоративном

сајту Поште Србије, као и Контакт центар Поште Србије на бројевима телефона 0700 100 300 и 011 3607 788, радним данима од осам до 20 часова и суботом и недељом од осам до 15 часова.

Случај је пријављен Националном ЦЕРТ-у Републике Србије, наведено је у саопштењу.

извор:политика

Loading