Током петодневне појачане контроле санкционасино преко 25 хиљада саобраћајних прекршаја

IMG_0590
Facebook

Припадници Министарства унутрашњих послова, Управе саобраћајне полиције, у петодневној акцији појачане контроле свих учесника у саобраћају, а у циљу очувања што повољнијег стања безбедности саобраћаја на путевима, контролисали су укупно 53.621 возило и открили 25.878 прекршаја.

Готово половина откривених прекршаја били су прекршаји прекорачења брзине, укупно 12.535. Када је реч о овом прекршају, пресретачи су зауставили девет возача, углавном страних држављана, који су управљали возилом брзином већом од 210 километара на сат.

У недељу, 31. јула 2022. године око 00.25 часова, из саобраћаја је искључен наш двадесетједногодишњи држављанин који се на ауто-путу Београд – Шид, код Сурчина, кретао „пасатом“ брзином од чак 252,3 километара на час, a алкотестирањем је утврђено да је имао 1,76 промила алкохола у организму. Поред тога, са пробном возачком дозволом управљао је у време када то није дозвољено законом и снага мотора возила већа је од 80 kW. Прекршајни суд у Београду осудио је возача на казну рада у јавном интересу у трајању од 240 сати, новчану казну од 120.000 динара, заштитну меру забране управљања моторним возилом у трајању од 9 месеци и 15 казнених поена, због чега ће му бити одузета возачка дозвола.

Због управљања возилом под дејством алкохола из саобраћаја је искључено 1.416 возача, од којих је 218 задржано на трежњењу у службеним просторијама, јер су управљали возилом са више од 1,20 промила алкохола у организму. У службеним просторијама задржано је и 56 возача који су управљали возилом под дејством психоактивних супстанци.

Поред поменутих прекршаја, током акције, од  29. јула до 2. августа, санкционисано је 5.755 возача, односно путника због некоришћења сигурносног појаса, 100 возача због непрописног превожења деце у возилу, као и 1.421 возач који је непрописно користио мобилни телефон за време вожње.

С обзиром да предстоји период музичких фестивала на којима се очекује присуство великог броја посетилаца, Управа саобраћајне полиције наставиће са мерама појачане контроле и у наставку летње сезоне.

извор:МУП

Loading