РХМЗ: У 15 сати у пет градова 40

vreme-sunce-leto-prognoza-termometar-toplomer-tropski-dani-vrucina-2
Facebook

У већини места у Србији у 15.00 часова, према подацима Републичко-хидрометеролошког завода, достигнуте су максималне прогнозиране температуре, жива у термометру је у пет градова показала 40 степени, а у Београду је достигла 38 степен.Температура од 40 степени измерена је у Великом Градишту, Неготину, Ћуприји, Нишу и Зајечару, док је неосетно нижа температура од 39 степени у 15.00 часова забележена у још пет градова – Кикинди, Новом Саду, Смедеревској Паланци, Крушевцу, Куршумлији.

Републички хидрометеоролошки завод (РХМЗ) упозорио је да ће у последњој декади јула на подручју Србије бити веома топло.

Сутра у већем делу земље пад температуре на 32 до 35 степени, само ће се на крајњем југу и југоистоку задржати веома топло, од 35 до 40 степени Целзијуса. Током следеће седмице најтоплији дан ће бити уторак.

У већини места ће бити променљиво облачно са сунчаним интервалима, а локално се очекује и појава краткотрајног пљуска са грмљавином.

У понедељак највиша температура од 33 до 37 степени, а у уторак, који ће бити најтоплији дан следеће седмице, поново од 35 до 40 степена.

У уторак после подне се на западу и југозападу, а у току ноћи и у осталим крајевима уз локални развој облачности очекује се појава краткотрајних пљускова са грмљавином, који локално могу бити праћени и градом и јаким и олујним ветром.

iyvor rtv

Температура од 40 степени измерена је у Великом Градишту, Неготину, Ћуприји, Нишу и Зајечару, док је неосетно нижа температура од 39 степени у 15.00 часова забележена у још пет градова – Кикинди, Новом Саду, Смедеревској Паланци, Крушевцу, Куршумлији.

Loading