Појачане контроле шумских подручја на територији Србије, као и возила која превозе дрва

1-1-540x346
Facebook

Припадници Министарства унутрашњих послова, Јединице за сузбијање еколошког криминала и заштите животне средине, основане по наређењу министра унутрашњих послова Александра Вулина, у циљу сузбијања бесправне сече шума, спроводе појачане контроле шумских подручја на територији Србије, као и појачане контроле возила која превозе дрва.

Детаљном контролом, припадници Јединице за сузбијање еколошког криминала и заштите животне средине су у току само једног дана, у две одвојене акције на територији Прокупља и Крушевца, пронашли и открили пет камиона која су била натоварена нелегално исеченим стаблима.

Припадници ове недавно формиране јединице, камионе натоварене необележеним стаблима и без поседовања одговарајуће документације, открили су у сарадњи са припадницима полицијских управа у Прокупљу и Крушевцу.

Стабла су одузета и смештена на простор шумских управа ЈП „Србија шуме“, а против тројице возача камиона  биће поднете одговарајуће прекршајне пријаве, док је против још двојице поступак у току.

Јединица за сузбијање еколошког криминала и заштите животне средине наставиће да ради на откривању и процесуирању свих оних који нелегалном сечом стабала уништавају наше шуме и природу и загађују животну срединУ.

ИЗВОР И ФОТО:МУП

Loading