Субвенције за микро, мала и средња предузећа од 6 до 12 хиљада евра

privrednakomora
Facebook

Дигитална трансформација је одлична прилика за микро, мала и средња предузећа да раним усвајањем дигиталних технологија уведу иновативне пословне моделе, значајно унапреде радне процесе и створе нове производе који ће им обезбедити бржи раст и позиционирање на новим тржиштима. То је и пречица за унапређење комуникације са купцима и добављачима, ефикасније планирање финансирања, подизање профитабилности, унапређење дигиталног маркетинга и промотивних активности.

“ЦДТ има већ богато искуство у организовању консултантског програма, а учесници осим субвенција имају и друге сјајне бенефите као што су бесплатна експертска анализа о тренутном стању у компанији и областима пословања које треба унапредити, као и рад на детаљној стратегији развоја у кључним доменима кроз дигиталну трансформацију“, истиче Предраг Николић, директор ЦДТ-а.

Објашњава да је бесповратна субвенција ЦДТ-а до 6.000 евра изједначена са износом који је компанија спремна да инвестира у процесе дигиталне трансформацију. “Ако компанија инвестира, на пример 6.000 евра, у куповину адекватног софтвера или хардвера, онда ће јој и ЦДТ определити бесповратну субвенцију у истом износу. Уколико се фирма одлучи за спровођење решења заснованих на вештачкој интелигиенцији (АИ) у том случају има право на бесповратну субвенцију до 12.000 ЕУР”, прецизирао је Николић.

извор : попортал

Loading