Почела пријава за помоћ од 100 евра за младе

DSC08334
Facebook

Данас почиње пријава за државну помоћ од 100 евра за све младе од 16 до 29 година, који се нису пријавили у првом кругу.

Министар финансија Синиша Мали рекао је, гостујући у Дневнику РТС-а, да је у поноћ почела пријава за други круг, само за оне младе који се нису пријавили у првом кругу.

Навео је податак да се од поноћи до сада пријавило 1.300 младих за државну помоћ.

Процес пријаве траје до краја маја, преко портала Управе за трезор, на исти начин као и претходних 100 евра за младе.

„Врло је ефикасан и једноставан начин. Обећање које смо дали у смислу датума и исплата смо испунили. Они који су се пријавили у првом кругу и новопријављени ће 1. 2. и 3. јуна добити новац“, рекао је министар финансија.

За други круг помоћи између 12,5 и 13 милијарди динара 

Према његовим речима, за први круг из буџета је издвојено 12,5 милијарди динара.

„Очекујем да ће овде бити нешто више новца, за све који су у међувремену напунили 16 година, за све који су добили пребивалиште у Србији или се нису пријавили из неког разлога у првом кругу – процес пријаве је отворен. Очекујем мало већи број људи које ћемо исплатити у другом кругу“, истакао је Мали.

За други круг биће нешто више новца, између 12,5 и 13 милијарди дианра, који је издвојен у буџету.

„У последње две и по године испунили смо сва обећања која смо дали: од 100 евра 2020. године, од помоћи 2021. године. Од фебруара смо исплатили 10.000 динара свим запосленима у здравству, 20.000 динара свим пензионерима, исплатили смо првих 100 евра младима, 10.000 динара просветарима, у социјалним службама такође“, подсетио је Мали.

Упркос глобалној кризи која траје, држава свако своје обећање испуњава, то је важно због кредибилитета државе и буџета, додаје министар финансија.

ИЗВОР:РТС

 518 total views,  4 views today