У свим школама непосредна настава

studies-gbddb54a7c_1920-920x600
Facebook

У основним и средњим школама, од понедељка, 9. маја 2022. године, настава ће се одвијати по првом моделу, односно, ученици ће наставу похађати непосредно, одлучио је Тим за праћење и координисање примене превентивних мера у раду школа.

Према подацима из надзора преузетим из електронског система „Сервис јавног здравља“ које је Министарству просвете, науке и технолошког развоја доставио Институт за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић Батут“ у недељи од 28. априла до 4. маја 2022. године број оболеле деце школског узраста од 6 до 18 година је био 200 (0.03%) оболелих.

У основним и средњим школама на територији Републике Србије, није било одељењa (16 и мање ученика) којa су због најмање три случаја инфекције ученика у одељењу променила начин организације рада са непосредног рада на онлајн наставу у последњих пет календарских дана. Такође, није било одељења (17 и више ученика) која су због најмање два случаја инфекције ученика у одељењу променилo начин организације рада са непосредног на комбиновани модел у последњих пет календарских дана и није било група у којој се из комбинованог модела наставе прешло на онлајн (појава три случаја инфекције ученика) у последњих пет календарских дана.

izvor i foto :mpn.gov.rs

Loading