Вулин: Настављамо појачану контролу саобраћаја

images
Facebook

Поводом међународне акције појачане контроле саобраћаја усмерене на откривање прекршаја управљања возилом под дејством алкохола и психоактивних супстанци, министар полиције Александар Вулин данас је поново апеловао на све возаче да се одговорно понашају у саобраћају.

„У прва четири месеца ове године, због вожње под дејством алкохола, из саобраћаја је искључено више од 17.500 возача, што је за 40 одсто више у односу на исти период прошле године, док је због вожње под дејством психоактивних супстанци из саобраћаја искључено 850 возача, што је за чак 60 одсто више у односу на прошлу годину“, навео је Вулин.

Од почетка године, возачи под дејством алкохола учествовали су, како је саопштио, у 1.019 саобраћајних незгода, а возачи под дејством психоактивних супстанци у 37 саобраћајних незгода.

„Поражавајуће је да и поред сталних упозорења и апела, појачане контроле саобраћаја и санкција и даље постоје немарни и неодговорни људи који седају за волан пијани или дрогирани. Дубоко се залажем да се онима који пијани или дрогирани изазову саобраћајну несрећу суди као за покушај убиства“, истакао је министар Вулин и нагласио да ће замолити председника Вучића да искористи „свој огроман утицај који има међу српским народом и апелује на грађане да се понашају одговорније у саобраћају“.

ИЗВОР :РТВ

Loading