ЕКОНОМСКО-ТРГОВИНСКА И МАШИНСКА ШКОЛА У ПРОЈЕКТУ МОБИЛНОСТИ УЧЕНИКА – ЕРАЗМУС+

96253308_998207480577076_1396536391847903232_n
Facebook

Највећи европски програм из области образовања, обука, младих и спорта ЕРАЗМУС+ је програм који подржава различите облике сарадње међу установама и организацијама кроз конкурсе и пројекте.

Економско-трговинска и машинска школа из Кучева је припремила сву потребну документацију и први пут конкурисала за један од програма Еразмус+ који се односи на мобилност младих у области стручног образовања (КА1). На  велико задовољство ученика, професора али и шире друштвене заједнице , пријава на конкурс је одобрена.

Пројекат мобилности младих у области стручног образовања ЕТМШ Кучево омогућава да одређени број ученика школе, у пратњи својих наставника, учи и стручно се усавршава у страној земљи са циљем развијања стручних компетенција и конкурентности на тржишту рада. У школи истичу да план обухвата стручно усавршавање, односно праксу,  10 ученика образовних профила финансијски администратор, туристички техничар и кувар у периоду од две недеље у туристичким и угоститељским објектима у Милану.

Овим пројектом  школа има могућност да оствари сарадњу са установама и организацијама  на међународном нивоу, унапреди свој образовно-васпитни рад на основу стечених искустава у другим срединама и постане атрактивнија приликом избора ученика осмих разреда за наставак школовања.

 

 

 718 total views,  2 views today