Представљан зборник литерарних радова: „Оне које су заборављене”

IMG-20220315-WA0032
Facebook

У уторак, 15. март у 18 часова у Библиотеци „Никола Сикимић Максим” Кучево одржано је представљање зборника литерарних радова: „Оне које су заборављене”.

Овај литерарни конкурс је једна од пројектних активности у оквиру пројекта „Сазнај! Препознај! Пријави!“ Удружења „Свет речи“ из Велике Плане, а који је подржало Министарство омладине и спорта.
Циљ конкурса био је да се ученици и ученици подстакну да истражују о женама које су својим делима утицале на ток историје и оплемениле животе будућих генерација, а које су та историја и те генерације заборавиле и запоставиле. На овај начин млади су стекли знања која о важним женским историјским личностима о којима нису имали прилике да уче у школи.
Представљање зборника „Оне које су заборављене” у Кучеву део је годишњег плана Савета за родну равноправност Општине Кучево.
Учествале су: Милица Михајловић, ученица Пожаревачке гимназије, ауторка победничког литерарног рада; Јелена Златкова, уредница и приређивач зборника, председница Удружења грађана „Свет речи” из Велике Плане; Живкица Ђорђевић, председница Удружења грађана „Креативна педагогија“; Виолета Велимировић, чланица Савета за родну равноправност Општине Кучево. Разговор је модерирала  Јована Дишић, дирек Библиотеке и чланица Савета за родну равноправност.

Loading