Отворен дигитални кутак у Библиотеци

DSC_0684
Facebook
У четвртак 10. марта у Библиотеци „Никола Сикимић Максим“ представљени су резултати пројекта Дигитализација публикација објављених у Општини Кучево од значаја за локалну заједницу, који је преко конкурса за 2021. годину суфинансирало Министарство културе и информисања. Дигитализоване су песничке збирке, монографије, али и прве кучевске новине „Нови дан“.
Захваљујући овом пројекту, Библиотека је опремљена и савременом компјутерском опремом, која је омогућила отварање новог дигиталног кутка у Библиотеци. Представљању дигитализоване грађе и отварању дигиталног кутка присуствовали су први новинари „Новог дана“,  грађани и представници локалне самоуправе.
Присутнима су се обратили: директорка Библиотеке Јована Дишић, руководилац Пројекта; и Светомир Марјановић, који је бројеве „Новог дана“ уступио Библиотеци на коришћење.
Дигитални кутак свечано су отворили председник Општине Кучево др Иван Рајичић, председница Управног одбора Библиотеке Маја Пантић и Виолета Велимировић, саветница председника за образовање и културу.
Дигитализована грађа је у целости доступна у Библиотеци, а поједини текстови у видео формату можете видети О В Д Е

Loading