МУП: У циљу повећања безбедности саобраћаја у наредном периоду појачанa контрола трактора

58324_kikinda-ilustracija-muskarac-poginuo-pod-traktorskom-prikolicom-050816-foto-ras-srbija-1000x0_orig
Facebook

Припадници Министарства унутрашњих послова, Управе саобраћајне полиције, у циљу повећања безбедности саобраћаја, у наредном периоду вршиће појачану контролу трактора и возача трактора у саобраћају на путу, са посебним акцентом на откривање прекршаја управљања возилом под дејством алкохола.

Од почетка ове године, на путевима у Србији догодиле су се 22 саобраћајне незгоде са учешћем трактора, а анализе показују да су 18 саобраћајних незгода изазвали возачи трактора.

У овим саобраћајним незгодама погинула су четири, а повређена 22 учесника у саобраћају.

С обзиром на то да је сезона пољопривредних радова почела и да се у наредном периоду очекује повећан број трактора на путевима, апелујемо на возаче трактора да благовремено отклоне евентуалне техничке неисправности, посебно оне које се односе на светлосне уређаје и сигнализацију.

У случају да се у ноћним условима или условима смањене видљивости трактори или радне машине затекну у саобраћају без исправних светлосно-сигналних уређаја, саобраћајна полиција ће их искључити из саобраћаја.

Законом о безбедности саобраћаја на путевима прописано је да трактори и радне машине ноћу, као и у условима смањене видљивости, у саобраћају на путу морају имати укључено жуто ротационо или трепћуће светл

izvor: MUP SRBIJE

FOTO<.ALO

Loading