Мали : држава ће давати 20 000 евра за куповину стана или изградњу куће

DSC08793
Facebook

Како је то саопштио  министар финансија Синиша Мали  држава припрема Уредбу која би омогућила субвенционисање изградње куће или куповине стана у износу до 20.000 евра, а по основу рођења детета и као мера подстицања наталитета.
Мали је на  свом Инстаграм налогу, објавио фотографију са састанка са колегама из Министарства за бригу о породици и демографију и Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, на коме су утаначене последње појединости  Уредбе која ће уређивати право на новчана средства државе при куповини стана или изградњи куће, а по основу рођења детета.

Желимо да направимо такве критеријуме, да што више грађана може да оствари ово право, с обзиром на то да нам је важно да даље подстичемо наталитет у нашој земљи и да млади родитељи своје породице заснивају у Србији. Зато желимо да субвенционишемо и куповину стана, али и изградњу кућа, у износу највише до 20.000 евра“, навео је Мали на Инстаграм профилу.

По његовим речима, у наредних 10 дана Уредба би требало да се нађе на седници Владе РС, тако да ће тада бити познати сви детаљи.

ИЗВОР: еБраничево

Loading