Др Рајичић присуствовао седници Савета Браничевског управног округа

IMG_4520-600x302
Facebook

Председник општине Кучево, др Иван Рајичић, присуствовао је првој овогодишњој седници Савета Браничевског управног округа. Директорка Завода за јавно здравље Пожаревац др Ана Јовановић поднела је извештај о  у коме је  истакла да јеепидемиолошка ситуација и даље неповољна и  да се налазимо  у периоду када имамо највећи број новозаражених на дневном и недељном нивоу. Оно што забрињава је стагнирање када се ради о броју вакцинисаних.

Начелник Браничевског управног округа Александар Ђокић је указао на нове могућности повлачења средстава из програма прекограничне сарадње са Румунијом у оквиру европских ИПА фондова. Према његовим речима на располагању ће у оквиру нове транше до 2027. године бити око 90 милиона евра.

На састанку се разговарало и о пројекту управљања отпадом. Град Пожаревац на чијој територији ће бити изграђена регионална депонија, до сада је из Буџетског фонда за заштиту животне средине издвојио 40 милиона динара за набавку опреме за рециклажни центар и 92.160.000 динара за набавку контејнера за одвоз отпада на депонију у Лапову.

ИЗВОР И ФОТО : РЕЧ НАРОДА

Loading