ОД 25.01 ДО 23.02. ПОЉОПРИВРЕДНИЦИ СЕ МОГУ ПРИЈАВИТИ ЗА ДОДЕЛУ БЕСПОВРАТНИХ СРЕДСТАВА

DSC08598
Facebook

Пољопривредници се могу од данас, па до 23. феб руара пријавити за бесповратна средства из Пројекта за конкурентну пољопривреду .

У раније објављеном позиву  Управе за аграрна плаћања, пише дссе пољопривредници могу пријавити за надокнаду трошкова који се односе на унапређење конкурентности примарне сточарске производње и то у производњи млека и меса, пчеларству и аквакултури.

За спровођење овог позива опредељено је 360 милиона динара, укупна вредност инвестиција у индивидуалном пословном плану износи од 20.000 до 50.000 евра у динарској противвредности, док се минимални износ бесповратних средстава креће од 10.000 до 25.000 евра.

Пројекат конкурентне пољопривреде у Србији је заједничка иницијатива Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде и Светске банке који уводе нов модел финансирања како би се оснажили микро, мали и средњи пољопривредни произвођачи и предузећа, а унапредила пољопривредна производња и конкурентност.

Корисници могу да добију бесповратна средства у износу од 50 одсто од укупне вредности инвестиције, 40 одсто новца из кредита док њихово учешће износи 10 одсто.

ИЗВОР : ТОППРЕС

Loading