Влада усвојила: пола милијарде за 500 кућа на селу, 120 милиона за куповину минибусева и 43 милиона за „Михољске сусрете села“

DSC08673
Facebook

Пола милијарде динара за још пет стотина кућа у селима Србије“ најавио је министар за бригу о селу Милан Кркобабић.
„Без одлагања настављамо са доделом кућа, минибусева и сусретима села“ изричит је Кркобабић након што је Влада Републике Србије, на јучерашњој седници, на предлог Министарства за бригу о селу, усвојила одговарајуће програме.

Министар најављује да ускоро следе и програми везани за задругарство, мултифункционалне објекте – домове култура и подршку привредним активностима – „Ово је прави одговор на бројне захтеве и огромно интересовање људи који своју будућност виде у селима Србије“.

На седници одржаној 20. јануара 2022. године Влада Републике Србије усвојила је:
1. Програм доделе бесповратних средстава за куповину сеоске куће са окућницом на територији Републике Србије за 2022. годину.  За овај програм издвојено је 500 милиона динара, а циљ је мотивисање сеоског становништва да остане на селу и подстицање младих да се врате на село, решавањем стамбеног питања

2. Програм доделе бесповратних средстава за куповину минибусева за потребе превоза сеоског становништва на територији Републике Србије за 2022. годину. За овај програм издвојено је 120 милиона динара, а циљ је допринос решавању проблема превоза становништва у сеоским срединама.

3. Програм доделе бесповратних средстава за организовање манифестације под називом „Михољски сусрети села“ за 2022. годину. За овај програм издвојено је 43 милиона динара, а циљ је обогаћење друштвеног и спортског живота становника у селима, неговање традиционалног начина живота и културно – историјског наслеђа.

Министарство за бригу о селу ће у наредном периоду расписати Јавне конкурсе по овим програмима.

извор : топ прес

Loading